Begin altijd in de linker- of rechterbovenhoek met het plakken van de steentjes. Zo voorkom je dat er later steentjes aan je arm plakken tijdens het werken.

Leg een handdoek over de Diamond Painting als deze helemaal af is. Vervolgens rol je er voorzichtig overheen met onze speciale Diamond Painting Roller. Een deegroller zorgt er ook voor dat de steentjes goed vast blijven zitten.

Wacht met het stevig aandrukken van de steentjes tot je zeker weet dat deze goed liggen. Je kunt de steentjes prima in de juiste positie brengen met de Diamond Painting pincet. Ligt het steentje toch niet helemaal goed? Wip het dan voorzichtig aan de zijkant op met een pincet. Je kunt zo makkelijk een correctie aanbrengen.

Om ervoor te zorgen dat de plaklaag op het canvas goed plakkerig blijft, vouw je de beschermfolie om of snijd je eerst een hoekje weg. Zo bescherm je de rest van het canvas van stof en vuil tijdens het painten.

Diamond Painting makkelijker maken? Dat doe je met een sorteerdoos of sorteer koffer. Je kunt de steentjes hierin netjes op kleur sorteren en op een veilige manier bewaren.

Tip: Laat een uitgerold canvas even “uitliggen” onder een zwaar voorwerp na het uitpakken. Bijvoorbeeld onder een stapel tijdschriften of een matras. Dit maakt het doek mooi recht waardoor het plakken eenvoudiger gaat.

Tip: Gebruik een lightpad lamp. Onmisbaar voor de fanatieke diamond painter!
Het canvas wordt van onderaf verlicht waardoor de symbolen beter zichtbaar zijn. Donkere kleuren kunnen soms lastig te onderscheiden zijn bij gebrek aan licht, met een lightpad worden de kleuren een stuk duidelijker.